Ten przedmiot jest niedostępny. Przeglądaj podobne produkty w kategorii: Dom i ogród, Rzeszów
Dom i ogród Masahiro nóż japoński mv-s szefa kuchni ostrze 210 mm
 

Masahiro nóż japoński mv-s szefa kuchni ostrze 210 mm

prywatne
Dodano: 19 października 2019
|
ID oferty: 4124

    Nóż szefa kuchni to jedno z najczęściej wybieranych narzędzi w kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza. Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.
    Noże z serii MV-S wykonane zostały z molibdenowo-wanadowej, wysokowęglowej, nierdzewnej stali zwanej MBS-26, która została poddana trójstopniowemu procesowi hartowania aż do osiągnięcia twardości 58-59 HRC. Każde ostrze zostało doprowadzone do perfekcji przez rzemieślników z ponad 30 letnim doświadczeniem, wynosząc noże Masahiro do poziomu niebywałej ostrości.
    Charakterystyczna rękojeść wykonana z wysokogatunkowej, nierdzewnej stali posiada właściwości antybakteryjne i jest bardzo łatwa w czyszczeniu. Specjalne perforacje na rączce sprawiają, że chwyt jest niezwykle pewny, zapewniający doskonałą kontrolę nad ostrzem. Zintegrowana rękojeść z głownią jest bardzo mocną i trwałą konstrukcją o niesamowitym wyglądzie.
    Noże z tej serii są ostrzone z dwóch stron lecz w przeciwieństwie do większości zachodnich producentów, Masahiro ostrzy je asymetrycznie 80/20. Oznacza to, że krawędź tnąca przesunięta jest na jedną ze stron osi noża. Korzyści z zastosowania asymetrycznego ostrzenia to nawet o 35% w stosunku do symetrycznego ostrza cieńsza krawędź tnąca, przez co znacznie ostrzejsza.
    Specyfikacja produktu:

    Typ stali: MBS-26
    HRC: 58-59
    Materiał rękojeści: stal nierdzewna
    Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
    Długość całkowita: 335 mm
    Długość ostrza: 212 mm
    Szerokość ostrza: 46 mm
    Grubość ostrza w najszerszym miejscu: 2.0 mm
    Waga: 160 g

    Informacje dodatkowe:

    Wszystkie noże Masahiro są ekstremalnie ostre, zalecamy zatem użytkowanie z należytą ostrożnością.
    Noży Masahiro nie należy używać to krojenia zamrożonych produktów ( z wyjątkiem serii do tego przeznaczonej).
    Nie używaj noży do innych celów niż spożywcze.
    Do krojenia używaj drewnianych lub wykonanych z tworzywa desek do krojenia.
    Nie należy myć noży w zmywarkach, które niszczą krawędź tnącą.
    Myj nóż w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń.
    Po umyciu wytrzyj nóż do sucha.

    Twoja ocena: oceń ofertę
    Ocena oferty: 0 - 0 głosów

    Ogłoszenia podobne

    Cena: 769 zł
    Adres: Rzeszów, podkarpackie
    Użytkownik: @zpasji
    Powrót do góry
    facebook